Rotterdam Container Terminal biedt meer

Geopend in 2007 is Rotterdam Container Terminal (RCT) het state-of-the-art alternatief voor het 24/7 efficiënt lossen en laden van feeders, shortsea- en binnenvaart- schepen. Klanten zijn verzekerd van een optimale service en flexibiliteit tegen een concurrerende prijs.

In het hart van de Rotterdamse containeroverslag

RCT is gevestigd op de Maasvlakte direct aan de Noordzee. Met een kade van 400 meter en een diepgang van 10 meter kunnen feeders, shortsea- en binnenvaartschepen onder alle omstandigheden bij RCT terecht. Interne banen verbinden RCT rechtstreeks met de grote diepzeeterminals van ECT en APMT, de railterminals, de douanescan en het Distripark op de Maasvlakte. Met behulp van eigen Multi Trailer Systems zijn containers steeds snel op de juiste plek.

Efficiënt en flexibel

De  goed getrainde RCT-medewerkers en het ultramoderne equipment staan garant voor een optimale performance met snelle turnaround-tijden. Efficiency en flexibiliteit gaan hand in hand. Op iedere klantenvraag heeft RCT het juiste antwoord. Via internet is elke containerbeweging voor de klant real-time te volgen en informatie-uitwisseling via EDI is standaard. Vanzelfsprekend is RCT volledig ISPS en AEO gecertificeerd.

Multimodale draaischijf

RCT is een echte multimodale draaischijf. Ook aan de landzijde is de terminal optimaal ontsloten. Dankzij de automatische poort zijn trucks bij RCT binnen 15 minuten in en uit. De drie eigen kopsporen van elk 300 meter geven direct aansluiting op de Betuweroute, de goederenspoorlijn die Rotterdam rechtstreeks verbindt met Duitsland. Aanvullende dienstverlening voor lege containers is beschikbaar via het naastgelegen Kramer Delta Depot.

Planning
+31 (0) 181 355 155

Kerncijfers

Terrein: 17 Hectare
Kade: 400 meter
Diepgang: 10 meter
Portaalkraan: 2
Capaciteit (TEU) : 500.000
PTI aansluitingen: 100
Openingstijden: 24/7
AEO: Ja

Reacties zijn gesloten.