0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Chinese fusieplannen: CSCL beheert, Coscon voert uit

FileHandler.ashx

China Shipping en Cosco gaan fuseren en creëren de nieuwe op drie na grootste containerrederij van de wereld. Dat hebben de bedrijven zondag bevestigd.

Voor de containerafdelingen van de bedrijven, China Shipping Container Lines (CSCL) en Cosco Container Lines (Coscon), houdt de fusie een scheiding van de werkzaamheden in. CSCL koopt de leasing-afdeling van Cosco en China Shipping en zal zich strikt gaan bezighouden met het leasen van schepen en containers, en het financieren van schepen en andere activa. Coscon zal deze schepen en activa van CSCL leasen en de lijndiensten verzorgen.

China Cosco Holdings Company, de holding van Coscon, zal zich verder ontdoen van zijn bulkdivisie die binnen de Cosco Group wordt verkocht. China Cosco Holding Company beheerd de container bulk, terminal en leasing unit van Cosco. De tankdivisie, zwaar transport, logistiek en werfactiviteiten van de Cosco Group zijn elders ondergebracht. Als laatste is afgesproken dat Cosco Pacific, de terminaltak van Cosco, de terminalactiviteiten van CSCL en China Shipping koopt om deze te integreren.

Analisten voorspelden vlak na de staking in aandelen van beide bedrijven in augustus als dat een eventuele fusie complex zou worden door de vele dochterondernemingen en deelbelangen.

Als reden voor de fusie noemen de bedrijven de afnemende Chinese en wereldeconomie. ‘Om deze uitdaging te overkomen en om de trend richting grotere schepen, alliantievorming, integratie van de industrie door “One belt, one road” en het verkrijgen van synergie, te benutten, hebben wij besloten om nu te herstructureren’, melden de bedrijven. Wanneer de fusie wordt afgerond is nog niet duidelijk. De bedrijven zeggen hierover met regelmaat te communiceren.

Wat de fusie van de rederijen betekent voor de alliantievorming is nog onduidelijk. Vrijdag meldde Nieuwsblad Transport dat analisten het waarschijnlijk achten dat Cosco de CKYHE-alliantie verlaat en zich in de Ocean Three alliantie voegt die nu nog deel uitmaakt van CMA CGM, China Shipping en UASC.

Laatst gewijzigd: 14 december 2015 13:42

Geschreven door: Tobias Pieffers

via: nieuwsbladtransport.nl