0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

CMA CGM heeft financiering overname APL rond

image001

Niets lijkt een overname van de Singaporese containercarrier APL door CMA CGM nog in de weg te kunnen staan. De Franse rederij heeft financiers gevonden voor de acquisitie.

Dat meldt het Britse persbureau Reuters. HSBC, BNP Paribas en JP Morgan hebben toegezegd geld te willen steken in overname van APL door de Fransen. CMA CGM wil 67% van de aandelen Neptune Orient Lines (NOL), het moederbedrijf van APL, overnemen van het Singaporese staatsinvesteringsfonds Temasek Holding. De waarde van de deal wordt geschat op 2,2 miljard dollar.

CMA CGM voert op dit moment exclusieve gesprekken met NOL. De deadline hiervan loopt tot maandagavond twaalf uur. CMA CGM heeft zelf overigens nog niet bevestigd dat de acquisitie financieel in kannen en kruiken is.

Als de Fransen APL inlijven zou de nieuwe fusierederij een gecombineerde vloot van 2,33 miljoen teu hebben. Dat is 11,5% van de wereldwijde containercapaciteit, blijkt uit cijfers van de Franse maritieme dataverzamelaar Alphaliner. Het is daarmee de grootste overname in de geschiedenis van de containervaart.

Laatst gewijzigd: 04 december 2015 14:38

Geschreven door: Gert van Harskamp

via: nieuwsbladtransport.nl