Containerrederij CMA CGM heeft een nieuwe reefertechnologie in gebruik genomen die bederfelijke waren beter vers houdt door sneller de hoeveelheid zuurstof in de containers te verminderen. 

Climactive, zoals het systeem heet, maakt vervolgens gebruik van een stikstofpomp die een schild tegen ‘zuurstofinfiltratie’ aanlegt. Het resultaat is volgens de Franse rederij dat goederen langer vers blijven en dat rijpingsprocessen beter beheerst kunnen worden.

Zeer gevoelige producten

Climactive is volgens de rederij speciaal ontwikkeld voor lange transporten van hoogwaardige en zeer gevoelige producten die vanwege hun biologische specificaties en rijpingstijd extra aandacht nodig hebben. De nieuwe technologie, die volgens de rederij zelf de meest geavanceerde reefertechnologie beschikbaar is, helpt onder meer om de levensduur in de winkelschappen te verlengen.

CMA CGM is met een reefervloot van 385.000 reefercontainers en een totaal van 288.000 reeferplugs aan boord van zijn schepen de op een na grootste reefervervoerder ter wereld, na Maersk.