0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Containeroverslag zit weer in de lift

Er is een einde gekomen aan de reeks sombere prognoses voor de containeroverslag in Noord-Europa, die maandelijks in het Global Port Tracker Report wordt gepubliceerd.

Volgens consultant Ben Hackett, één van de auteurs, neemt de handel na twee jaren van recessie in de Eurozone weer toe en kondigt 2014 zich aan als een perfect jaar voor herstel.

Ook voor de rest van het lopende jaar is het Global Port Tracker Report optimistisch. Hackett verwacht dat de import fors zal toenemen, al zal dat niet volstaan om de zwakke aanvoer uit de eerste jaarhelft te compenseren.

Volgens het rapport zal de import van containers in de Hamburg/Le Havre-range dit jaar lichtjes dalen (-1,3%) naar 15,81 miljoen teu. Aan exportzijde zou er een lichte toename van 0,9% zijn naar 17,5 miljoen teu.

Voor de rederijen die actief zijn in de trade tussen het Verre Oosten en Europa, is juli alvast een goede maand gebleken. Op die route werd 8,9% meer westbound lading vervoerd dan vorig jaar, toen er nauwelijks een piekseizoen was. In vergelijking met juli 2011 vallen de volumes echter nog altijd 5% lager uit.

via: www.nieuwsbladtransport.nl