0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Containervrachttarieven van Azië naar Noord-Europa blijven dalen in mei

OSLO – Xeneta, de prijsvergelijkingsdienst voor zeevracht, maakt vandaag bekend dat de gemiddelde containervrachttarieven van Azië naar Noord-Europa blijven dalen naar op dit moment $ 2352 per 40ft container en $1359 per 20ft. Vanwege overcapaciteit en allerlei economische onrust in de markt, is de marktindex voor 40ft enorm gezakt, met een daling van 52% ten opzichte van mei 2012.

De wereldwijde marktindex van Xeneta voor zeevracht heeft de afgelopen maanden een consistente neerwaartse lijn laten zien sinds de algemene tariefverhoging van maart en april. De daling in de zeetarieven is op verschillende populaire handelsroutes in Azië en Noord-Europa merkbaar. Voor de handelsroute van Shanghai naar Rotterdam bedroegen de gemiddelde transportkosten voor containervracht slechts $ 1148 per 20ft container en $ 1978 per 40ft.

Dit is overigens in tegenspraak met wat de Drewry-marktindex verkondigt, die beweert dat het gemiddelde per 40ft op dezelfde handelsroute $ 1335 bedraagt. De Drewry-index is gebaseerd op de vrachttarieven die bij verschillende vrachtverkopers worden verzameld, terwijl Xeneta feitelijke gegevens verzamelt uit een groot ledenbestand van zowel vrachtinkopers als -verkopers.

“Hoewel de markt daalt, zijn er nog steeds vrachtinkopers die de snelle fluctuaties in de markt niet kunnen bijhouden, wat ertoe leidt dat ze te veel betalen op hun routes. Xeneta geeft aan dat een van de best presterende bedrijven een prijs hanteert van onder de $ 1200 per 40ft van Shanghai naar Rotterdam”, aldus de algemeen directeur van Xeneta, Patrik Berglund.

“Dat is waarom het zo ongelooflijk belangrijk is om uw eigen prijzen ten opzichte van de markt te benchmarken, en Xeneta is er om u te laten zien wat u zou moeten betalen, in plaats van wat u betaalt”, voegt hij eraan toe.

Xeneta is hard op weg naar een wereldwijde dekking van de handelsroutes. Het bedrijf bestrijkt al 1700 havenparen over de hele wereld en is nog steeds snel groeiende. Onder deze handelsroutes bevinden zich verschillende routes met een hoge verkeersdichtheid, zoals die van Hong Kong naar Hamburg welke $ 1998 per 40ft kost, en die van Singapore naar Bremerhaven die $ 2038 per 40ft bedraagt, het laatst gecontroleerd op 24-05-2013.

via: www.transport-online.nl