0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

ECT: record ‘call size’

6.750 containers van samen 11.500 teu loste en laadde ECT Delta op de ‘Thalassa Hellas’, een nieuw ‘call size’ record voor de terminal op de Maasvlakte.

Het voor Evergreen varende ultra large container ship (13.808 teu) deed op de maiden trip vanuit het Verre Oosten Rotterdam als eerste Europese haven aan.

Met dit schip treedt Evergreen toe tot de klasse van ulcs-carriers. Ze is daarmee overigens één van de laatste van de grote carriers, want de Taiwanezen hebben lange tijd vastgehouden aan schepen onder de 10.000 teu. Het schip werd behandeld aan de dedicated kade aan de zuidzijde van de ECT Delta Terminal.

Die ligt aan de Amazonehaven, die momenteel door Havenbedrijf Rotterdam wordt verbreed om de toegankelijkheid van de Delta Terminal te vergroten. Dat project vergt een investering van naar schatting 175 miljoen euro en het moet in april volgend jaar worden opgeleverd.

ECT is vooral blij met ‘de betrokkenheid van Evergreen bij Rotterdam als voornaamste hubhaven in Noordwest-Europa’, laat de groep in een persbericht weten. Daarin zegt marketingdirecteur Wando Boevé grote waarde te hechten aan een langdurige relatie met Evergreen, dat al sinds de jaren tachtig één van de belangrijkste klanten is.

Hij voegt eraan toe dat ECT ‘voortdurend investeert in mensen, faciliteiten en systemen om klanten van dienst te zijn ongeacht de omvang van de schepen’. De ‘Thalassa Hellas’ vaart in Evergreens Far East Europe Service (CEM), die via het Suezkanaal naar de Europese havens Rotterdam, Felixstowe, Hamburg en Zeebrugge voert.

via: www.nieuwsbladtransport.nl