0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Familie Oetker wil naar verluidt Hamburg Süd verkopen

image001

Hamburg Süd komt mogelijk in de etalage, melden diverse media. Het gaat om geruchten. De familie Oetker, die eigenaar is van de rederij, zou woensdag al bijeenkomen om een besluit te nemen.

Hamburg Süd maakt geen winstcijfers bekend, maar net als alle andere containerrederijen lijdt het bedrijf onder de slechte marktomstandigheden in de containervaart. De Wall Street Journal berichtte vrijdag dat de familie Oetker, die met name bekend is vanwege diens pizza’s en puddingproducten, daarom overweegt de industrie te verlaten en de rederij te verkopen. De krant berust zich naar eigen zeggen op ingewijden. Volgens Lloyd’s List zou de familie woensdag al bijeenkomen om een besluit te nemen. 

Hamburg Süd is vanwege diens sterke positie op de handelsroutes van en naar Zuid-Amerika een interessante overnamekandidaat. Grote vraag is welke rederij er geld heeft voor een dergelijke overname. Als mogelijke kopers worden Maersk Line, China Cosco Shipping, CMA CGM en MSC genoemd, waarbij Maersk Line als meest waarschijnlijke kandidaat wordt genoemd. Maersk zelf wil ‘niet reageren op geruchten.’

De verkoop van Hamburg Süd zou de volgende grote overname in de containervaart betekenen. Hamburg Süd is met een vloot van 116 schepen (600.000 teu) en een marktaandeel van 2,9% volgens Alphaliner de op zes na grootste rederij ter wereld. 

Via: SPECULATIE