0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Flinke groei binnenvaart in Duitsland

In en door Duitsland is in de eerste vijf maanden van het jaar 93,4 miljoen ton over de binnenwateren vervoerd. Dat was 2,4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van Destatis, het Duitse CBS. De vervoersprestatie groeide zelfs met 4,5%, tot bijna 25 miljard tonkilometers. De groei zat vooral in het vervoer van bulklading.

Gemiddeld werd dus over een langere afstand vervoerd. Zo nam de aanvoer van goederen uit de Nederlandse en Belgische zeehavens met 4% tot 43,7 miljoen ton.

Het binnenlands vervoer in Duitsland groeide 1,9% toto 21,8 miljoen ton. De Duitse export per binnenschip steeg 2% naar 19,7 miljoen ton. Het doorgaand vervoer met bijvoorbeeld bestemming Basel of de Donaulanden daalde daarentegen met 2,9% tot 8,3 miljoen ton.

Nederlandse binnenschepen vervoerden naar, uit of door Duitsland in de eerste vijf maanden 3,1% meer lading. Duitse binnenschepen moesten het doen met 1,1% groei. Het containervervoer nam een fractie toe (0,2%) tot 931.000 teu.

Een sterke groei van 12,4% was er in het kolenvervoer. Het ging om 16,2 miljoen ton. Het vervoer van minerale olieproducten nam 10,8% toe tot 16,5 miljoen ton. Er was echter een daling van 7,3% in het vervoer van ertsen en bouwstoffen, op een totaal van 21 miljoen ton.

via: www.nieuwsbladtransport.nl