0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Fusie met CSAV blijft prestaties Hapag-Lloyd stuwen

FileHandler-1.ashx

De fusie tussen containercarrier Hapag-Lloyd en CSAV blijkt een schot in de roos voor de Duitsers. Hapag-Lloyd heeft het derde kwartaal zijn operationeel resultaat bijna verviervoudigt.

Hapag-Lloyd boekte afgelopen kwartaal een EBIT van 80,9 miljoen dollar. Dat beduidend meer dan het operationeel resultaat van 23,6 miljoen euro in het derde kwartaal van 2014. De nettowinst kwam uit op 3,2 miljoen euro. Dat was vorig jaar nog een verlies van 50,7 miljoen euro.

Daarmee schrijft de Duitse containercarrier voor de derde kwartaal op rij zwarte cijfers. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt de winst uit op 160,4 miljoen euro. In de eerste negen maanden van 2014 belandde Hapag-Lloyd 224 miljoen euro in het rood. 

De goede resultaten zijn bijna volledig toe te schrijven aan de fusie met de Chileense containercarrier CSAV in december vorig jaar. De omzet steeg kwam in het derde kwartaal uit op 2,1 miljard euro. Dat is bijna een derde meer dan dezelfde periode vorig jaar. Over de gehele eerste drie kwartalen steeg de omzet zelfs van 1,9 miljard in 2014 naar 6,8 miljard dit jaar. Het vrachtvolume steeg ten opzichte van het derde kwartaal van 2014 met 28,3% tot 5,6 miljoen teu.

De rederij geeft aan dat de goede resultaten ‘sterk beïnvloed’ zijn door de fusie met CSAV. ‘Wij zijn tevreden met onze resultaten over de eerste negen maanden van 2015, gegeven de zeer uitdagende marktomstandigheden’, zegt de Nederlandse CEO Rolf Habben Jansen van Hapag-Lloyd. ‘Het derde kwartaal heeft eens te meer bewezen dat de fusie met CSAV de goede stap is en dat onze kostenbesparende maatregelen ons steeds meer concurrerend maken.’

Jansen, die Hapag-Lloyd afgelopen vrijdag naar de beurs bracht, stelt dat de IPO de rederij in staat stelt nog meer te investeren een verdere verbeteringen van de efficiency en uiteindelijk de winstgevendheid van het concern. Beleggers reageren echter gelaten op de goede resultaten en lijken tocht meer in de ban van de slechte marktomstandigheden in de containervaart. Het aandeel Hapag-Lloyd schommelde vanochtend rond de 20,19 euro. Dat is evenveel als de slotstand gisteren en nauwelijks hoger dan de introductiekoers van 20 euro afgelopen vrijdag.