Hapag-Lloyd breidt zijn reefercapaciteit uit met ruim elfduizend containers. Daarmee speelt het bedrijf in op de almaar stijgende vraag naar gekoeld vervoer.

Momenteel heeft de Duitse rederij al 91,000 reefercontainers. Vóór het einde van het jaar moeten er nog 11.100 bij komen. Dat meldt Hapag-Lloyd woensdag. Hoeveel geld met de uitbreiding is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Volgens de Duitsers neemt de vraag van klanten naar reefertransport structureel toe. Sinds 2015 heeft het bedrijf 30.550 reefers toegevoegd aan zijn bestand, inclusief de recente order van 11.100. De nieuwe containers zijn energiezuinig en een deel ervan beschikt over technologie die het rijpingsproces van producten vertraagt.

Groeimarkt

Hapag-Lloyd is niet het enige bedrijf dat profiteert van deze groeimarkt. Volgens marktanalisten van Drewry is sprake van een wereldwijd toenemende vraag. Reefertransport over zee nam vorig jaar met 5% toe. In totaal is vorig jaar 124 miljoen ton vracht op deze manier vervoerd. Dat schrijft vakblad The Loadstar.

Vooral de stijgende welvaart en groeiende populatie in Azië zorgt voor gunstige marktomstandigheden. Met name op de Europa-Azië-route is sprake van een toename. De groei is sterker dan van regulier containervervoer. Het volume in die markt stijgt ook, maar legt het af tegen de groeicijfers van het gekoelde transport.