0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Jan Westerhoud weg bij ECT

Jan Westerhoud treedt per 1 januari 2015 af als president-directeur van de Rotterdamse containerstuwadoor Europe Container Terminals (ECT).

Dat heeft ECT dinsdagochtend in een persbericht aangekondigd.

Het bedrijf, onderdeel van Hutchison Port Holdings uit Hongkong, voegt eraan toe dat een opvolger ‘in de komende periode’ bekend wordt gemaakt. Volgens het persbericht gaan Westerhoud en HPH ‘in goed onderling overleg’ uit elkaar. Westerhoud is 62 jaar en is ruim tien jaar in dienst van Hutchison.

Westerhoud is overigens tevens directeur van Hutchison Port Holdings Northern Europe. Daar vallen onder meer terminals in Zweden en Polen onder, evenals ACT in Amsterdam, en verder het complete inland netwerk in Nederland, België en Duitsland van European Gateway Services (EGS).

Hij zou afgelopen donderdag een van de topsprekers zijn op het Havendebat van Nieuwsblad Transport, maar meldde zich enkele dagen daarvoor met rugklachten af. Dat voedde speculaties, die al geruime tijd gingen, dat de ECT-topman aan de kant zou worden gezet na het verlies van de claimzaak tegen Havenbedrijf Rotterdam.

De Rotterdamse rechtbank veegde de klachten van ECT, als zou de marktleider ernstig zijn benadeeld bij de invulling van Maasvlakte 2, volledig van tafel. Het  bedrijf legde in die zaak een serie claims op tafel van samen meer dan een miljard euro.

Havenbedrijf Rotterdam hield al geruime tijd rekening met het vertrek van Westerhoud, die de afgelopen jaren met enige regelmaat de media zocht om zijn zaak kracht bij te zetten. De ramkoers van Westerhoud heeft veel kwaad bloed gezet bij de havenbeheerder, die al enige tijd rekening mee houdt dat HPH een opvolger naar voren zou schuiven, die de verstoorde verhoudingen moet herstellen.

Directeur Communicatie Rob Bagchus stelt dat het vertrek van Westerhoud los staat van de claimzaak. ECT heeft nog tot Kerst om daarin hoger beroep aan te tekenen. Bagchus zegt dat daarover ‘binnenkort’ een besluit bekend gemaakt wordt.

via: www.nieuwsbladtransport.nl