0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Kees Groeneveld nieuwe voorzitter VRC

Directeur Kees Groeneveld (53) van Euro-Nordic is vanaf aanstaande dinsdag voorzitter van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC).

Hij neemt dan de hamer over van Albert Thissen, die voor Hapag-Lloyd naar Parijs gaat.

Met Groeneveld komt er een vertegenwoordiger uit de multi-purposesector aan het roer. Het bedrijf vertegenwoordigt onder meer rederijen met tankers en droge bulkschepen, maar heeft daarnaast ook een aantal lijnagenturen. Het bestuur van de VRC heeft de afgelopen jaar afwisselend voorzitters uit de containersector (Jan Buiter, Albert Thissen) en uit de non-containersector (Piet Hoogerwaard, Kees Groeneveld) benoemd.

Hij is vanuit het bestuur benaderd met de vraag om het voorzitterschap op zich te nemen. In het verleden was het soms lastig om kandidaten te vinden vanwege het tijdsbeslag dat de functie legt. Groeneveld: ‘Ik denk dat dat mee zal vallen, het is een beetje wat je er zelf van maakt. Bovendien kan ik andere taken in commissies afstoten.’

Ongeveer 85 cargadoorsbedrijven in en om de Rotterdamse haven zijn bij de VRC aangesloten. Inclusief geassocieerde leden bedraagt het ledental ongeveer 140. De benoeming geldt in principe voor onbepaalde tijd maar, grapt Groeneveld maar vast, ‘ik ga het niet tot mijn pensioen doen’.

via: www.nieuwsbladtransport.nl