0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Leo Ruijs nieuwe topman ECT

Hutchison Port Holdings (HPH) heeft met onmiddellijke ingang Leo Ruijs (49) benoemd tot chief executive officer van de Rotterdamse containerstuwadoor ECT.

Daarmee is hij de opvolger van Jan Westerhoud, die eind vorig jaar plotseling opstapte nadat gebleken was dat Havenbedrijf Rotterdam en HPH zonder diens medeweten afspraken hadden gemaakt over beëindiging van het jaren slepende claimconflict tussen de twee. Daarop ging Westerhoud per eind volgend jaar na tien jaar topman van ECT te zijn geweest vervroegd met pensioen.

Ruijs is afkomstig uit de eigen gelederen van ECT, kwam in 2002 in dienst en is sinds 2004 chief financial officer. Daarvoor heeft hij onder meer gewerkt bij AND International Publishers en Coopers & Lybrand. Het directieteam van ECT bestaat verder uit Wando Boevé, Jan Waas en Jasper Hooykaas.

Anders dan Westerhoud is Ruys niet tevens directeur van  de Noord-Europa divisie van HPH, waar onder meer terminals in Stockholm en Gdynia onder vallen. Hutchison heeft die tak recentelijk samengevoegd met Central Europa, dat onder meer terminals in het Italiaanse Taranto en het Spaanse Barcelona beheert en die onder leiding stond van Clemence Cheng.

Cheng heeft nu de leiding over de hele divisie Europa. Hij is tevens ceo van Hutchison Ports UK, waar Port of Felixstowe, Harwich International en London Thamesport onder vallen.

via: www.nieuwsbladtransport.nl