0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Maersk koopt Hamburg Süd

hamburg_sud_monte_rosa

Maersk Line koopt Hamburg Süd. Dat heeft de rederij vanochtend bevestigd. 

De overname moet worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten, wat door analisten van SeaIntel als een uitdaging wordt gezien. De rederij krijgt door de overname een erg groot marktaandeel in de reefervaart. 

‘Vandaag is een mijlpaal in Maersk’s geschiedenis. Ik ben erg blij dat we een overeenkomst hebben kunnen treffen om Hamburg Süd te kopen’, zegt Maersk Line CEO Søren Skou. ‘Hamburg Süd complementeert Maersk Line en samen kunnen we klanten het beste van twee werelden bieden, met name in de Noord-Zuid handel.’

‘Onze betrokkenheid in de scheepvaart opgeven na tachtig jaar was geen gemakkelijke beslissing voor mijn familie, maar we hebben er vertrouwen in dat we de best mogelijke partner hebben gekozen. Maersk zal Hamburg Süd in stand houden en laten groeien’, zegt Dr. August Oetker, voorzitter van de raad van commissarissen van Dr. August Oetker KG, de holding van de Oetker Group.

De overname moet onder andere in China, Korea, Brazilië, de Verenigde Staten en de EU worden goedgekeurd. De verwachting is dat dit proces eind 2017 wordt afgerond. 

Door de overname groeit het marktaandeel van Maersk Line tot ruim 18% en de vlootcapaciteit tot 3,8 miljoen teu. Dat is een miljoen teu meer dan MSC, de nummer twee van de wereld. Maersk Line verwacht de gehele overname eind 2017 af te ronden. 

Via: CONTAINERVAART