0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

McKinsey verwacht faillissementen containerreders

Consultant McKinsey & Co verwacht dat de overcapaciteit in de containerlijnvaart blijvend zal zijn en dat een deel van de containerreders er de brui aan geeft of failliet gaat.

Steve Saxon, van McKinsey Beijing, sprak deze verwachtingen volgens de Britse website Seatrade Global uit op de World Shipping (China) Summit die woensdag is begonnen.

Containerrederijen blijven nieuwe schepen bestellen terwijl ze weten dat ze eigenlijk geen extra capaciteit nodig hebben, en ze doen dat omdat de prijzen van nieuwbouw aantrekkelijk laag zijn en omdat het hebben van nieuwe, energiezuinige schepen aantrekkelijk is vanwege de ‘hardnekkig’ hoge brandstofprijzen, zo zei Saxon volgens Seatrade Global.

Er zijn volgens Saxon twee dingen die rederijen ervan zouden kunnen gaan weerhouden om ‘zichzelf pijn te doen’: als er een serieuze daling van de olieprijzen zou komen en als er een serieuze consolidatie in de lijnvaart komt waarbij een kleiner aantal spelers per vaargebied ‘meer rationeel gedrag’ gaat vertonen.

via: www.nieuwsbladtransport.nl