0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

ONE breidt reefervloot opnieuw flink uit

GEKOELDE VRACHT

Ocean Network Express (ONE) ziet de vraag naar gekoelde vracht steeds meer toenemen en breidt daarom haar reefervloot uit met vijfduizend veertigvoets koelcontainers. Dat heeft de Japanse carrier woensdag bekendgemaakt.

JORDI KLOOS 6 mei 2020 13:44

ONE heeft de afgelopen jaren al flink geïnvesteerd in koelcontainers en zet die strategie ook in 2020 door. Volgens de rederij is het reefervervoer in 2019 wereldwijd met meer dan 7% gegroeid, en dit jaar zien de vooruitzichten er ondanks het coronavirus ook hoopvol uit.

‘Met name voor de markt in eiwitten en vers fruit verwacht ONE dat het groeimomentum de resterende maanden van het jaar zal aanhouden’, aldus de rederij.

Nieuwe technologie

Tweehonderd van de nieuwe reefers zijn uitgerust met geavanceerde Controlled Atmosphere (CA)-technologie, die onder meer het rijpingsproces van fruit en groente kan beïnvloeden.

Het bedrijf meldt verder dat het bezig is nieuwste technologie van internet of things in haar gekoelde vloot te implementeren, zodat klanten realtime inzicht krijgen in cruciale informatie, zoals temperatuur en (lucht)vochtigheid.

De afgelopen twee jaar schafte het bedrijf al twintigduizend koelcontainers aan. Met deze uitbreiding komt de totale reefercapaciteit van ONE uit op ruim 260.000 teu.

bron: Nieuwsbladtransport