0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Overslag haven Rotterdam groeit 6,8 procent

FileHandler.ashx

De totale overslag van de haven van Rotterdam steeg in het eerste halfjaar van 2015 met 6,8 procent op jaarbasis. De groei komt vrijwel geheel op het conto van olieproducten.

De doorvoer van olieproducten steeg ten opzichte van de eerste helft van 2014 met 29,7 procent. Daarnaast werd 8,3 procent meer ruwe olie verwerkt.

Droge bulk, waaronder landbouwproducten (agribulk), kolen en ertsen, lieten over de gehele linie een daling zien. De agribulk daalde met 18,4 procent, waar de afname bij de andere producten maximaal 3,6 procent was. Volgens het Havenbedrijf leidden goede graan- en raapzaadoogsten in Europa tot een lager importvolume en werd er minder soja ingevoerd uit Zuid-Amerika.

De groei van de totale overslag resulteerde ook in meer winst: 122,5 miljoen euro tegen 119,4 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 14,7 miljoen euro.

Volgens het Havenbedrijf zijn de vooruitzichten voor de haven redelijk gunstig ondanks concurrentie van andere havens. De onderneming blijft zich inzetten op volwassen markten zoals raffinage en chemie, groeimarkten als LNG (vloeibaar gemaakt aardgas) en containers en op nieuwe markten als offshore en biobased.

De overslag van LNG nam in de eerste helft van dit jaar al een vlucht met een ruimschootse verdubbeling tot 1,1 miljoen ton. De overslag van containers steeg met 3,7 procent tot ruim 6,2 miljoen stuks. Hier is het einde nog niet in zicht, verwacht het Havenbedrijf: op dit moment zijn bijna vijftig schepen die elk meer dan 18.000 containers kunnen vervoeren in bestelling. Rotterdam ligt aan diep vaarwater en is daardoor goed bereikbaar voor de grootste volledig beladen schepen.

via: www.nieuwsbladtransport.nl