0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Samskip voegt na Amsterdam ook Antwerpen toe aan netwerk

Samskip begint volgende week vrijdag een dienst tussen Antwerpen en Hull. Dat is de eerste dienst van de shortsea-vervoerder van en naar de Belgische haven.

De rederij gaat met een schip van 508 teu twee keer per week heen en weer varen tussen de twee havens. Stuwadoor in Antwerpen wordt de multimodale terminal van ATO, die daarmee zijn eerste vaste lijndienst binnenhaalt. De afvaarten uit Antwerpen zijn op dinsdag en zaterdag en uit Hull op donderdag en maandag.

Spoor en binnenvaart

Volgens Richard Beales, regionaal directeur van Samskip voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland, is de keus op ATO gevallen vanwege diens goede aansluitingen op spoor en binnenvaart. Topman Jacques Vandermeiren van Havenbedrijf Antwerpen is ingenomen met de nieuwe klant. De dienst kan volgens hem een bijdrage leveren aan de verschuiving van lading van de weg naar het water.

Samskip noemt de nieuwe dienst een aanvulling op het bestaande netwerk met acht afvaarten per week vanuit Rotterdam en de in maart opgezette dienst met drie afvaarten per week tussen Amsterdam en Hull. De rederij zegt met meer dan 100.000 containers per jaar de belangrijkste klant van Hull te zijn.

Rob Mackor via: Nieuwsbladtransport