0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

‘Schade derde spoor valt mee’

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu vindt het ‘veel te vroeg’ voor de conclusie dat de spoorsector schade lijdt door de bouw van het derde aansluitspoor op de Betuweroute.

Dat zei voorzitter Eric Bezem van de stuurgroep ‘Derde Spoor’ in het ‘Spoorcafé’ van Rail Cargo Information Netherlands.

Hij reageerde daarmee op kritische vragen uit de sector over het project. Volgens hem wordt binnen die stuurgroep alles in het werk gesteld om een pakket maatregelen te ontwikkelen om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Op een provocerende vraag van ‘spoorgoeroe’ Rob Spierings antwoordde hij dat er geen plannen zijn om alvast een noodfonds in het leven te roepen.

Tijdens de bouw van het derde spoor op het traject Emmerich-Oberhausen zal er frequent maar één spoor beschikbaar zijn, waardoor ook de capaciteit op de Betuweroute beperkt zal zijn. Volgens Bezem lijken de gevolgen mee te vallen: ‘Het zag er naar uit dat er tijdens enkelsporigheid maar twaalf treinen per dag overheen kunnen, maar dat blijken er in 2016 veertig te zijn en vanaf het jaar daarop 25.’

via: www.nieuwsbladtransport.nl