0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Tieman stapt op als directeur CBRB

Ing. Robert Tieman treedt per 1 juli terug als directeur van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart. Dat heeft het CBRB bekend gemaakt in een bericht aan de leden. De organisatie stapte vorige week uit het Transitiecomité.

Tieman is tot de conclusie gekomen dat zijn streven naar een voor het CBRB aanvaardbaar model van Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) mislukt is. Na intensieve gesprekken met veel leden en verschillende ledengroepsbesturen heeft hij het CBRB-bestuur aangeraden participatie in het transitiecomité te beëindigen. Dat leidde vorige week tot een brief van CBRB-voorzitter ir Teun Muller aan minister Schultz (Infrastructuur), waarin hij te kennen gaf dat de organisatie uit het transitieproces stapt. Tieman: ‘De basis voor samenwerking – vertrouwen in elkaar – is te veel aangetast; verschillende direct betrokkenen en de voorzitter van het transitiecomité worden niet meer voldoende vertrouwd.’

Onwerkbare situatie
Tieman wenst zich ook te distantiëren van de wijze waarop een aantal leden van de ledengroep Varende Ondernemers van het CBRB het transitieproces naar hun hand wilde zetten. Hierdoor is naar zijn mening een onwerkbare situatie ontstaan.

De afgelopen zeven jaar heeft Robert Tieman een sturende rol gespeeld in de ontwikkeling van het CBRB, eerst als secretaris veiligheid en milieu en later in de rol van directeur. Het CBRB-bestuur begrijpt en respecteert het besluit van de heer Tieman en beraadt zich over zijn opvolging. (DvdM)

via: www.schuttevaer.nl