0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Twee reddingsacties bij het Maasvlakte strand

Deze week een kitesurfer en een man in een rubberbootje uit het water gehaald bij de Maasvlakte.

Door het mooie weer zie je het aantal acties ook meestal toenemen.

Zo ging afgelopen dinsdag 4 juni dan ook de pieper voor een kitesurfer in de problemen. De man was in het water beland en daardoor zijn plank uit het oog verloren. Na wat rondgedobberd te hebben heeft hij besloten om zijn kite te verlaten en naar het strand te zwemmen..

Alleen door de stroming richting open zee,  kwam hij er na dik een uur gezwommen te hebben, achter dat hij nog niet echt dichterbij het strand was. Gelukkig werd hij door een wandelaar opgemerkt die vervolgens een 112 melding gedaan heeft. Vervolgens werd de Antoinette gealarmeerd.

Ter plaatse werd de kite en daarna de man gelukkig snel gevonden en aan boord genomen. Na een eerste controle bleek de man verder in orde en kon zonder problemen op het strand afgezet worden. Hier werd hij ook nog even onderzocht door het aanwezige ambulance personeel maar hij was verder in goede conditie. Mede dankzij zijn dubbel gevoerde surfpak was hij niet onderkoeld geraakt.

Als advies aan alle watersporters kunnen we meegeven; Blijf zo goed als mogelijk in de buurt van je boot, plank of kite! Door het zwemmen en het water zal je energie afnemen en je koelt snel af.
Daarnaast neemt de kans op vinden ook behoorlijk af. Want in het water, al zwemmend, ben je niet groter dan een bal, als je dan bij je kite blijft, val je in ieder geval beter op door de vaak felle kleuren en het grote oppervlak van zo’n kite.

Donderdagmiddag werd de Antoinette opnieuw gevraagd maar nu om naar een bootje in de problemen te gaan. Eenmaal aangekomen in de buurt van het Slufterstrand bleek het te gaan om een jongeman in een rubberboot van 2,5 meter. Hij wilde wat gaan vissen en had m.b.v. een touwtje en wat stenen zijn boot ten anker gelegd… Alleen ook hij had de gevaarlijke stroming onderschat en het bootje was natuurlijk verder richting zee gedreven.

Ook met een uur roeien kwam hij niet echt dichterbij het strand. Daarnaast begon hij het ook flink koud te krijgen daar hij slechts een handdoek bij zich had. Aan boord van deAntoinette kon hij weer wat op adem en temperatuur komen en werd verder zonder problemen op het strand afgezet.

Ga daarom nooit alleen ver het water op en onderschat de golven en de stroming niet. Want voordat je het weet breng je jezelf in de problemen.

via: www.knrm.nl