0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Unifeeder koopt United Feeder Services

De Deense rederij Unifeeder breidt zijn actieradius uit van Noord-Europa naar het volledige Middellandse Zeegebied door de overname van United Feeder Services (UFS).

De ambities van de grootste onafhankelijke Noord-Europese feedermaatschappij in Zuid-Europa zijn niet nieuw. De rederij begon in mei al een dienst tussen Valencia, Malta en Tunesië.

Met het in Limassol gevestigde UFS krijgt Unifeeder er een vloot van vijftien schepen bij en een netwerk dat zowel de westelijke en oostelijke helft van de Middellandse Zee als het Zwarte Zeegebied bestrijkt. De Denen hopen de overname tegen eind oktober af te ronden.

Door de overname vergroot Unifeeder zijn positie als grootste Europese feedermaatschappij. De vlootcapaciteit stijgt van 41.000 naar 56.000 teu, goed voor een 28e plaats in de rangschikking van de grootste containerrederijen.

De Denen zijn van plan om de diensten in het zuiden voort te zetten onder de merknaam United Feeder Services. Unifeeder huurde zopas ook nog twee schepen van 1.700 teu voor een nieuwe lijndienst tussen Algeciras, Vado Ligure,Livorno, Napels, Salerno en Marsaxlokk waarvan Maersk Line de basisklant wordt. Mogelijk wordt die nieuwe verbinding nu ook toegevoegd aan het aanbod van UFS.

Een jaar geleden werd Unifeeder al groter door de overname van Feederlink. De rederij is zelf in handen van de Zweedse investeringsfirma Nordic Capital.

via: www.nieuwsbladtransport.nl