0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

VS doet scheepvaart Iran in de ban

De VS heeft de scheepvaartsector gewaarschuwd geen zaken meer te doen met een reeks Iraanse bedrijven en personen die op een zwarte lijst zijn gezet.

Daarop staan de namen van meer dan tweehonderd schepen, bedrijven en personen. Bovenaan staan de twee staatsrederijen van het land, Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL) en National Iranian Tanker Company (NITC). De publicatie van de lijst is een nieuwe stap in de escalatie in het conflict tussen de VS en Iran, dat ontstond doordat de VS zich terugtrok uit het nucleaire akkoord uit 2013.

Een groot deel van de lijst, die werd gepubliceerd door het ministerie van Financiën, bestaat uit de namen van dochterbedrijven van de twee staatsrederijen en van bedrijven en personen die er banden mee hebben. Het gaat onder meer om Valfajr Shipping, Hafez Darya Arya Shipping en Safiran Payam Darya Shipping.

‘Kwaadaardige activiteiten’

De VS wil met de boycot vooral de Iraanse olie-export treffen. Volgens de US Treasury financiert het Iraanse regime zijn ‘kwaadaardige activiteiten’ met de opbrengsten daarvan. Paradoxaal genoeg heeft Washington laten weten het komende half jaar geen stappen te zullen ondernemen tegen acht landen die niet zonder de Iraanse olie kunnen. Dat zijn China, India, Zuid-Korea, Japan, Italië, Griekenland, Taiwan en Turkije.

Bedrijven of personen die zaken blijven doen met partijen die op de zwarte lijst staan, nemen het risico dat ze zelf het slachtoffer worden van een boycot en dus geen zaken meer met de VS kunnen doen. Om die reden hebben vrijwel alle grote container carriers zich al uit Iran teruggetrokken.

Via: Nieuwsbladtransport