0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Weer wachttijden bij Euromax

Wegvervoerders die containers komen halen en brengen bij Euromax Terminal op de Maasvlakte worden sinds enige tijd met urenlange wachttijden aan de poort geconfronteerd.

Dit zegt directeur Charley Dietvorst van het Rotterdamse expeditiebedrijf VAT Logistics.

Hij noemt de situatie ‘dramatisch’ en stelt dat VAT zware schade door de vertragingen oploopt. Hij zegt het kantoor in Azië opdracht te hebben gegeven om zo min mogelijk gebruik te maken van rederijen die de terminal op de Maasvlakte aanlopen.

Een Rotterdamse wegvervoerder bevestigde de problemen woensdagmiddag: ‘Gisteren was de wachttijd zes uur en vandaag staat het weer vast’. Woordvoerder Wijnand van Zanten van TLN zegt ‘signalen te krijgen dat er iets structureel mis is’. De aangesloten organisaties Fenex (expediteurs) en de Alliantie van Zeecontainervervoerders klagen bovendien over de gebrekkige communicatie door Euromax en diens moederbedrijf ECT.

Euromax Terminal heeft de afgelopen jaren met enige regelmaat te kampen gehad met storingen, waardoor lange wachttijden ontstonden. Enkele jaren geleden sloot het bedrijf een overeenkomst met TLN over verbetering van de informatie-uitwisseling. Het bedrijf was woensdagmiddag niet voor een toelichting bereikbaar.

via: www.nieuwsbladtransport.nl