0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Wegen containers verplicht vanaf 2016

Containers moeten vanaf juli 2016 worden gewogen alvorens ze aan boord van een schip worden geladen. Daar is de International Maritime Organization (IMO) het vrijdag in Londen over eens geworden.

Verladers en expediteurs hebben kritiek op het besluit. Volgens de Nederlandse verladersorganisatie EVO en de Belgische evenknie OTM gaat het verplicht wegen tot 20 euro per container extra kosten terwijl het de veiligheid op zee niet vergroot.

Scheepvaartorganisaties zijn wél tevreden over het compromis dat binnen de commissie veiligheid van de IMO werd bereikt. Het compromis is dat behalve het wegen van de container zelf, ook het apart wegen van de inhoud wordt toegestaan. Dat moet dan wel op een gecertificeerde manier.

Hoewel de veiligheidscommissie van de IMO akoord is met het voorstel, moet ze het formeel nog wel bekrachtigen. Dat gebeurt waarschijnlijk in mei 2014. De IMO kan dan in november een definitief besluit nemen. De maatregel zou dan in juli 2016 in kunenn gaan, of anders 1 januari 2017.

via: www.nieuwsbladtransport.nl