0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Zeeland Seaports: overslag stabiel, winst omhoog

De Zeeuwse havens Vlissingen en Terneuzen hebben in de eerste helft van het jaar ruim 16 miljoen ton lading overgeslagen, even veel als vorig jaar. Dat meldt Zeeland Seaports.

zeelandseaports-offshore

De havenbeheerder meldt verder dat de overslag van natte bulkproducten, het belangrijkste segment, met 20% is gegroeid en die van containers met 30%, zonder daarbij cijfers in tonnen te geven. Daar tegenover stonden dalingen van ongeveer 10% in de droge bulk en breakbulk.

De afhandeling van modules voor de offshore-industrie, waaronder funderingen en masten voor windparken op zee, nam toe en ook de overslag van bananen zat in de lift. De sluiting van de kolencentrale Borssele eind 2015 zorgde voor een flinke daling van de kolenaanvoer. Ook werden er minder cellulose, zand en meststoffen overgeslagen.

De nettowinst over het eerste halfjaar kwam uit op 4,2 miljoen euro en het bedrijfsresultaat (ebitda) op 12,8 miljoen. Volgens Zeeland Seaports lagen beide cijfers ‘ruim boven budget’ en ook boven die van vorig jaar. De havenbeheerder geeft geen prognose voor het hele jaar af vanwege de onzekerheden in de markt, zoals de schommeling van de olieprijs en de Brexit.

Topman Jan Lagasse toont zich in het halfjaarbericht tevreden over de cijfers: ‘Een verbetering van de financiële ratio’s is van belang om in de toekomst te kunnen blijven investeren in het havengebied en zo de haven nog aantrekkelijker te maken.’

Via: nieuwsbladtransport.nl