0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

ZIM bestand tegen slechte marktomstandigheden lijnvaart

Article_47495_width_800_height_450_crop_True_center_True

De Israëlische containercarrier ZIM blijft ondanks de lage vrachttarieven zwarte cijfers schrijven. De rederij heeft voor het vierde kwartaal op rij een nettowinst geboekt.

ZIM behaalde over het derde kwartaal van 2015 een nettowinst van 11 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog een verlies van 63 miljoen dollar. De omzet daalde echter wel en kwam in de maanden juli, augustus en september uit op 749 miljoen dollar, 12% minder dan in het derde kwartaal van 2014.

De containercarrier wijt de dalende inkomsten aan de lagere vrachttarieven. ZIM verdiende afgelopen kwartaal gemiddeld 1.120 dollar per teu. Dat is 13% minder dan dezelfde periode vorig jaar. Het vrachtvolume steeg met slechts een procentje tot 581.400 teu.

Hoewel ZIM duidelijk de tegenwind in de containervaart voelt, blijkt uit de resultaten dat de reorganisatie binnen de rederij eind vorig jaar de containercarrier geen windeieren heeft gelegd. ZIM stond op omvallen en besloot afscheid te nemen van de grote trades tussen het Verre Oosten en Europa en zich toe te leggen op fijnmaziger lijndiensten. Dat heeft ertoe geresulteerd dat het concern over de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst van 35 miljoen dollar in de boeken bij kan schrijven. Over de eerste negen maanden van 2014 leed ZIM nog een verlies van 192 miljoen dollar. 

ZIM is positief over de toekomst. De Israëlische rederij verwacht dat de lancering van de nieuwe Z7S diens dien Zuid-China, Zuidoost-Azië, India en de Amerikaanse oostkust via het Suezkanaal met elkaar verbindt, de resultaten van het concern flink zullen stuwen. 

via: www.nieuwsbladtransport.nl