0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Het opvallendste nieuws volgens Andre Kramer

FileHandler.ashx

In deze wekelijkse rubriek geven kopstukken uit de sector commentaar op het nieuws. Deze week Andre Kramer, CEO van de Kramer Group.

Wat mij deze week het meest is opgevallen in het nieuws, is het kennelijk mislukken van het overleg tussen vakbonden, terminals en het Havenbedrijf Rotterdam over de personele invulling in de komende jaren als er containervolumes gaan verschuiven van de oude naar de nieuwe terminals.

Het is jammer dat partijen elkaar niet hebben kunnen vinden. Ik denk dat acties, waarmee de vakbond nu mee dreigt nog meer schade aan het proces gaan toevoegen. Schepen zullen uitwijken en in de concurrentiestrijd tussen Antwerpen en Rotterdam is dit koren op de molen voor Antwerpen. De schade die we hierdoor oplopen zal nog jaren voelbaar zijn.

De sociale dialoog had als uitgangspunt zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden, terwijl door stakingen werk zal wegvloeien naar andere havens. Dit is geen goede zaak. Zeker nu de volumes teruglopen en we moeten knokken om elke container via Rotterdam te krijgen. Ik was juist zo blij te lezen dat het Havenbedrijf Rotterdam de juiste beslissingen heeft genomen met betrekking tot de minimale verhoging van het zeehavengeld en de compensatie die betaald wordt voor transhipmentcontainers.

Ik doe dus een beroep op de ‘common sense’ van alle partijen om hieruit te komen. Verder moeten terminals met elkaar samenwerken om meer lading naar Rotterdam te krijgen. Rederijen zullen uiteindelijk op diverse terminals in Rotterdam werken, uitwisselen is onontkoombaar. Havenbedrijf: graag de CER.