0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Minister Cooper op werkbezoek in Nederland, III

Minister Cooper heeft gisteren een bezoek gebracht aan de Haven van Rotterdam. Het bezoek begon met een kennismaking met de heer André Kramer, Directeur Kramer Groups, waarna er een rondleiding door de Container Terminal werd gegeven. Het bezoek werd vervolgd met een rondvaart door de Haven van Rotterdam. Minister Cooper kreeg een goede indruk van de grootte van de Haven, die na Shanghai en Singapore de derde Haven van de wereld is. Vanaf het water was het een prachtige ervaring om de activiteiten in de haven te bezichtigen.

Rotterdam staat bekend als Transithaven, met het havenbedrijf rotterdam n.v. als ontwikkelaar, beheerder en exploitant van het Rotterdamse haven- en industriecomplex. Het bezoek werd afgesloten met een presentatie van Roger Clasquin, hoofd “Port of Rotterdam International”. Hierbij waren ook aanwezig de Plv. Gevolmachtigde Minister van Curaçao dhr. Humphrey Senior, mw. Carola Tubbing, Hfd. Haven en Industrieel Complex van Gemeente Rotterdam, en Jan Sierhuis, Directeur Maritime Authorities Curaçao

[nggallery id=2]

Aansluitend bracht Minister Cooper gistermiddag een bezoek aan de Vice-President van de Raad van State, de heer Tjeenk-Willink. Het was een beleefdheidsbezoek, waarbij tevens het onderwerp werd besproken dat Curaçao binnenkort een nieuwe Staatsraad zal benoemen, aangezien de huidige Staatsraad van het Koninkrijk, de heer Maarten Ellis later dit jaar met pensioen zal gaan, als hij op 15 augustus as. 70 wordt.

Vanmiddag bezoekt Minister Cooper het ROC Zeeland/De Ruyter Instituut te Vlissingen, waarna hij en de heer Sierhuis vanavond een meeting “Transport en Ruimtelijke Ontwikkeling” leidden op het Kabinet van Curaçao. Morgenochtend ontmoet de Minister de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, de heer Joop Atsma. Later die dag woont hij een bijeenkomst met Bestuursleden en Reders van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders te Rotterdam.

Zaterdagmorgen 9 april keert Minister Cooper weer huiswaarts.