0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Amazon begint proef met zeecontainers

Amazon begint proef met zeecontainers

De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft onlangs de eerste eigen zeecontainers ontvangen uit China. In totaal ging het bij de leverantie om 48 nieuwe containers van een Chinese fabrikant. Nog ruim 200 zeecontainers worden later verwacht.  

 

 

 

 

 

 

 

Amazon wil hiermee een eigen transportnetwerk opzetten, meldt de Amerikaanse zakenkrant Journal of Commerce. Eerder richtte Amazon in de luchtvracht al de vrachtvervoerder Prime Air op, terwijl het wegvervoer in de de VS al grotendeels in eigen regie wordt afgewikkeld.

Importstromen

Amazon wil met de eerste zeecontainers vooral de importstromen uit China gaan beheren en de doorvoer via het spoor naar het achterland. De eerste bestelling wordt daarom hoofdzakelijk gebruikt voor een proefproject in het intermodal vervoer in de VS. Het is daarbij onduidelijk met welke partners de webwinkel de experimenten wil uitvoeren. Vergelijkbare projecten worden in de VS momenteel ook uitgevoerd door winkelketen Walmart

Amazon is op papier al een NVOCC en het is volgens waarnemers ‘meer dan waarschijnlijk’ dat het bedrijf nu zijn eigen goederen gaat bundelen in Azië, in containers stopt en deze vervolgens bij rederijen boekt naar de VS en andere regio’s.

Bron: Nieuwsbladtransport.nl