0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

City Gate Maasvlakte verbetert doorstroming containers

Binnenvaartdiensten met vast schema tussen Eemhaven en deepsea terminals

Rotterdam, 13 maart 2018 – Het verbeteren van de doorstroming van containers in de Rotterdamse haven en het verminderen van het aantal vrachtwagenkilometers op de A15 richting de Maasvlakte. Daarin voorziet de City Gate Maasvlakte van de Rotterdamse Kramer Group. Vaste binnenvaartdiensten, tussen de Eemhaven en de deepsea containerterminals, met betrouwbare afhandeltijden zorgen voor een voorspelbaar binnenvaart product.

Vanaf begin 2018 heeft Kramer het City Gate Maasvlakte concept succesvol getest met RWG en de Danser Group. 3 keer per week vaart de binnenvaartdienst punt-punt op dit traject. Het bundelen van volumes biedt grote voordelen voor RWG, Kramer & Danser en levert een win-win op voor alle partijen. De grotere volumes en toegenomen call sizes vergroot de afhandelingsbetrouwbaarheid. Andre Kramer CEO van de Kramer Group legt uit: “Binnenvaartschepen die niet op tijd afgehandeld kunnen worden op de Maasvlakte of niet voldoen aan de call size verplichtingen van de deepsea terminals kunnen hun containers lossen op City Gate Maasvlakte. Kramer zorgt in nauwe samenwerking met de deepsea terminals dat deze containers alsnog op vaste afvaarten worden bijgepland. Dit levert een positieve bijdrage aan de doorstroming van containers in de Rotterdamse haven.”

Vertragingen in de zeehaven

De afgelopen maanden heeft de haven te kampen met vertragingen. Veel binnenvaartschepen lopen tijdens hun rondgang door de haven vertraging op vanwege het aanlopen van meerdere terminals. Hierdoor is de planning van schepen complex en sluiten de afhandeltijden bij de terminals niet altijd op elkaar aan. In plaats van wachten op een suboptimale afhandeltijd kunnen schippers ervoor kiezen containers te lossen bij City Gate Maasvlakte. Zo kan de schipper alsnog eerder aan zijn reis naar het achterland beginnen en het aantal roundtrips op peil houden.

Succesvolle pilot

Tegelijkertijd met de pilot met RWG heeft City Gate Maasvlakte verkennende gesprekken gevoerd met andere deepsea terminals. Inmiddels is Kramer ook met hen soortgelijke proposities aan het lanceren. Zo is deze week een dagelijkse binnenvaartshuttle tussen de Eemhaven en beide APM Terminals gestart. Een groeiend aantal rederijen toont interesse in het City Gate Maasvlakte concept. De Ocean Network Express (ONE) heeft onlangs Kramer City als depot gekozen in de Eemhaven. Mede hierdoor ontstaat een draaischijf voor volle en lege containers op City Gate Maasvlakte.

Ontlasten A15

Vervoerders kunnen bij City Gate Maasvlakte ronddraaien, dat wil zeggen een volle export container afzetten en een lege container opzetten. Dit zorgt naast tijdsvoordelen voor de trucker voor ontlasting van de A15. Andre Kramer voegt toe: “Met dit concept gaan we de komende jaren heel veel wegkilometers voorkomen. En dit zorgt voor een beter bereikbare haven en minder druk aan de poort van de deepsea terminals.”