0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Dit is het walhalla voor vrachtwagenchauffeurs

maasvlakte_plaza

Vandaag wordt op de Maasvlakte een van de grootste en modernste truckparkings van Europa geopend. Chauffeurs kunnen er niet alleen veilig parkeren en rusten, ze krijgen er ook nauwkeurige informatie over containers die worden opgehaald. 

De nieuwe parkeerplaats voor vrachtwagens op de Rotterdamse Maasvlakte heet Maasvlakte Plaza. Het beveiligde terrein is 16 hectare groot en bijna 400 trucks kunnen er parkeren. Daarmee is het aantal parkeerplaatsen op de Maasvlakte direct verdubbeld.

Veel efficiënter

In Europa is alleen de parking in het Italiaanse Brescia  groter. Maar meer nog dan de grootte, vallen de moderne voorzieningen op. De beveiligde parkeerplaats ligt aan de westkant van de haven. Vlakbij de containerterminals.

“Chauffeurs worden voortdurend op de hoogte gehouden wanneer ze hun container kunnen ophalen. Dat is veel efficiënter”,  zegt woordvoerder Tie Schellekens van het havenbedrijf Rotterdam.

Administratieve zaken

De parkeerplaats moet zowel de bereikbaarheid als de logistieke efficiency verbeteren. Schellekens: “Op Maasvlakte Plaza zit ook de balie waar chauffeurs hun toegangskaart kunnen ophalen die zij nodig hebben om op de containerterminals te komen.” Verder zullen chauffeurs op deze parkeerplaats ook administratieve zaken kunnen regelen, zoals met de douane.

Morgen kunnen de eerste vrachtwagens terecht op Maasvlakte Plaza.

Via: RTL Z