0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Kramer Group ontwikkelt Reeferservicecentrum in Eemhaven

Vandaag – maandag 27 februari – ondertekenen de Kramer Group en het Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst voor de vestiging van een reeferservicecentrum op de voormalige City Terminal in de Eemhaven (havennummer 2750). Bovendien gaat Kramer daar een binnenvaartservice verzorgen tussen Maasvlakte en Eemhaven. Het gaat daarbij om met name volle koelcontainers.

De Kramer Group krijgt de beschikking over een bedrijfsterrein van in totaal 5,5 hectare en een kademuur van bijna 200 meter. Het Havenbedrijf zal daartoe een binnenvaartkade laten bouwen. De Kramer Group geeft haar activiteiten op de oude locaties Reeweg en Eemhavenweg op.

Ter vervanging van het ‘empty depot’ op de Reeweg creëert de Kramer Group een reeferservicecentrum. De dienstverlening op dit centrum reikt verder dan op het empty depot. Dus niet alleen koelcontainers repareren, schoonmaken en stallen maar er vindt ook inspectie en beveiliging plaats. Kramer-dochters Seamark Reefer Service en AM-Solution verzorgen hier specifieke dienstverlening voor de koelcontainers. Naast een administratiekantoor waar de planning en rapportage wordt verzorgd zal het depot ook fungeren als opleidingscentrum.

City
De nieuwe activiteiten van Kramer op de voormalige City Terminal passen in het streven van het Havenbedrijf om hier een zogenoemde ‘multi-user’ omgeving te creëren waarbij meerdere, zo veel mogelijk aanvullende logistieke dienstverleners, gezamenlijk gebruikmaken van een centrale weg en een entree. Dat zorgt voor veel synergie. Het gebied wordt ontwikkeld tot een efficiënte en compacte multimodale draaischijf voor kustvaart, binnenvaart, spoor- en wegvervoer. De herindeling is deels ingegeven door het vertrek van ECT op de City Terminal, een complex aan terreinen langs de Eemhaven/Beatrixhaven en Willem-Alexanderhaven.

Via: Persbericht