0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Maersk sluit Chinese containerfabriek

Maersk stopt met het in eigen huis produceren van gewone containers en sluit zijn containerfabriek in het Chinese Dongguan. De productie van reefercontainers in het het Noord-Chinese Qingdao wordt wel voortgezet.

Maersk Container Industry (MCI), de productietak van de Deense containergigant, zegt dat de fabriek in Dongguan (ten noorden van Hongkong) al sinds begin december bij gebrek aan werk stil ligt. Ongeveer tweeduizend werknemers, bijna de helft van het totale personeelsbestand van MCI, verliezen hun baan. Volgens het bedrijf staan de prijzen op de markt voor nieuwe containers al geruime tijd zwaar onder druk.

Reefers

MCI, met het hoofdkantoor in Kopenhagen, gaat zich volledig richten op koel/vriescontainers, oftewel reefers. Daarvan is de productie nog wel winstgevend. Topman Sean Fitzgerald zegt dat het bedrijf met de in eigen huis ontwikkelde Star Cool-technologie het beste product in de markt heeft.

Een half jaar geleden sloot MCI ook al een slechts drie jaar oude fabriek in het Chileense San Antonio. Daar werden ook reefers geproduceerd. Een paar maanden geleden haalde de groep een opdracht binnen van Hapag voor de levering van 8.600 reefers. Maersk omschreef die order toen als ‘historisch’.

Via: Nieuwsblad Transport