0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

MCS-directeur Nutte Visser havenondernemer van het jaar

MCS-directeur Nutte Visser is verkozen tot havenondernemer van het jaar in Zwolle. Dat maakte Port of Zwolle vrijdag tijdens het Havendiner bekend.

Visser is een havenman en ondernemer in hart en nieren; een man die met weinig woorden veel bereikt, zo omschrijft de  jury de winnaar. Hij durft volgens de jury te investeren en daarbij weloverwogen risico’s te nemen. Als mededirecteur van MCS, de deelneming in de IJsseldelta Terminal en als voorzitter van Vito, Vereniging Inland Terminal Operators, stimuleert hij zogezegd het efficiënt en duurzaam vervoeren van bulkgoederen en containers over water.

Hij is volgens de jury een drijvende factor voor het promoten en stimuleren van efficiënt en duurzaam vervoer van containers en bulkgoederen over water. Port of Zwolle is trots op zo’n ondernemer, zegt managing director Jeroen van den Ende: ‘Nutte Visser is een waardig ambassadeur voor de Regio Zwolle in het algemeen en voor de logistieke sector in het bijzonder.’ Van den Ende nam de award in ontvangst namens Nutte Visser, die zelf niet aanwezig kon zijn vanwege privé-omstandigheden.

Jury

Vorig jaar mocht Bert Weever van Graansloot Kampen de eervolle titel in ontvangst nemen. Weever vormde daarom samen met Alfred Peterson (hoofd van de eenheid Economie en Cultuur van de Provincie Overijssel) en Jeroen van den Ende (managing director Port of Zwolle) de jury voor de benoeming van de nieuwe havenondernemer.

Naast de bekendmaking van de Havenondernemer van het Jaar, spraken verschillende experts over de ontwikkelingen in de havenindustrie op het gebied van Smart Logistics. Managing director Jeroen van den Ende sprak over een succesvol jaar voor Port of Zwolle.

Eén van de hoogtepunten was het werkbezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Tijdens dit werkbezoek werd haar een rapport aangeboden als onderdeel van de lobby voor de verbreding van de Kornwerderzandsluis. Het jaar 2019 zal in het teken staan van de doorontwikkeling van Port of Zwolle, waarbij nautisch beheer en veiligheid belangrijke aspecten zijn.

‘Maersk Moscow’

Bart Banning, sector banker Transport en Logistics bij ABN Amro nam de aanwezigen mee in de digitale vernieuwingen waar de logistiek in de komende tijd mee te maken krijgt. Gijs IJssel de Schepper, kapitein van de ‘Maersk Moscow’, wist het publiek te roeren met zijn persoonlijke verhalen over het reilen en zeilen op het vierhonderd meter lange schip.

De derde editie van het Havendiner vond plaats in het Mac³Park-stadion en werd bezocht door vertegenwoordigers uit de haven- en logistieke sector uit de regio, regionale en landelijke overheid, de grote zeehavens en andere betrokken instanties.

Via: Niewsbladtransport