0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Nieuwe investering inRotterdamse overslag koelcontainers

De Kramer Group, gespecialiseerd in containerlogistiek, investeert circa €6 mln in een nieuw servicecentrum voor koelcontainers in de Rotterdamse Eemhaven, een van de stadshavens. Daarnaast gaat het Rotterdamse familiebedrijf een binnenvaartservice verzorgen tussen de grote containerterminals op de Tweede Maasvlakte en de Eemhaven.

Het contract voor de investering is maandag ondertekend door directeur André Kramer van het gelijknamige bedrijf en president-directeur Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Het nieuwe servicecentrum voor koelcontainers (reefers in vakjargon) komt op de vroegere City terminal van ECT. Dit bedrijf sloot deze overslagterminal eind 2015 en sindsdien werkt HbR aan de herindeling van het terrein.

unnamed

Derde investering op oud terrein van ECT

Het is de derde investering op deze locatie. Andere investeerders zijn het papieroverslagbedrijf SCA en het koel- envriesbedrijf Kloosterboer, dat een grote loods bouwt op het terrein. Volgens HbR past de komst van Kramer in het doel om op de vroegere City Terminal meerdere logistieke dienstverleners te vestigen die elkaar aanvullen en gezamenlijk gebruik maken van een centrale toegangsweg en entree. Dit zorgt voor veel synergie’, aldus HbR.

De invulling van de resterende ruimte op de oude City terminal is nog niet definitief. Het is waarschijnlijk dat containerterminalbedrijf RST (Rotterdam Shortsea Terminal) en het Rail Service Center hun activiteiten in dit deel van de haven gaan uitbreiden. Verder is het de bedoeling om een faciliteit te bouwen voor het overslaan van trucklading naar reefers.

Kademuur van 200 meter

In de tweede fase van de plannen investeert Kramer volgens commercieel directeur Ted Holleman nog eens €6 mln in de bouw van een grote loods op de nieuwe locatie. Het bedrijf gaat in zijn nieuwe servicecentrum niet alleen koelcontainers repareren, schoonmaken en opslaan. Op de locatie moeten ook inspecties worden uitgevoerd. Bovendien komt er een opleidingscentrum.

Kramer krijgt de beschikking over een terrein van 5,5 hectare en een kademuur van bijna 200 meter. Met de aanleg van deze kademuur, die wordt gefinancierd door HbR, is naar verluidt eveneens een bedrag van €6 mln gemoeid.

Bij de investering gaat het deels om verplaatsing van activiteiten. Kramer geeft namelijk zijn activiteiten aan twee locaties in de buurt van de oude City Terminal op. Holleman: ‘Per saldo gaat het echter wel om een uitbreiding van activiteiten.’ Kramer gaat op de nieuwe locaties onder andere werkzaamheden uitvoeren voor het verderop gelegen Kloosterboer.

Via: Ondernemen