0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

ONE opent dedicated depot op Maasvlakte

De Japanse containerrederij ONE heeft in samenwerking met de Rotterdamse Kramer Group een dedicated container depot met een opslagcapaciteit van 12.000 teu op de Rotterdamse Maasvlakte in gebruik genomen.

Het depot, tot voor kort Kramer Delta Depot, ligt direct tegenover de terminals van ECT en Kramer. Topman André Kramer spreekt van een ‘uniek concept’ en kijkt uit naar andere vormen van samenwerking met ONE, bekend van de knalroze schepen en containers. Johan Pijpers van ONE Europe gaat ervan uit dat het nieuwe concept bijdraagt aan ‘groei in een van de belangrijkste havens van Europa’.

Bundeling
De rederij en Kramer zijn overeengekomen dat alle lege containers direct naar het depot gaan en daar gesorteerd worden, legt directeur Ted Holleman uit: ‘We bekijken welke containers direct inzetbaar zijn en welke gerepareerd moeten worden’. Volgens hem kan dat een aanzienlijke besparing op de reparatiekosten opleveren. Daarnaast leidt de bundeling van grote aantallen containers volgens hem tot besparingen.

Het depot heeft een oppervlakte van tien hectare en beschikt over zeventig aansluitingen voor reefercontainers.

 

Bron: Nieuwsbladtransport.nl