0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Seatrade: $250 miljoen voor nieuwe schepen

De Nederlandse koel/vriesrederij Seatrade verwacht dat de investeringen in nieuwe schepen de komende jaren oplopen tot zo’n 250 miljoen dollar.

Topman Yntze Buitenwerf heeft dat gezegd in een interview met Shipping Watch. De rederij studeert op de bouw van een nieuwe klasse relatief kleine schepen, die ook containers kunnen vervoeren. Zoals bekend hebben de traditionele koel/vriesrederijen de afgelopen decennia massaal terrein verloren aan de containerrederijen.

Seeatrade verwacht dat over een paar jaar 85% van alle koel- en vrieslading wereldwijd in containers vervoerd zal worden. Nu is dat nog iets minder dan 80%. Toch verwacht Buitenwerf dat er op specifieke routes ruimte blijft voor gespecialiseerde carriers. Voor die routes zijn de nieuwe schepen bestemd.

De rederij neemt begin volgend jaar een serie van vier schepen van een nieuw type in gebruik, die ook containers kunnen vervoeren. Ze worden in Hongkong gebouwd, kosten zo’n 25 miljoen dollar per stuk en Seatrade heeft een optie op meer schepen. Het verwachte investeringsvolume van een kwart miljard dollar is inclusief dat kwartet.

Geschreven door: Rob Mackor / Nieuwsblad Transport