0° C
The location could not be found.
Bezoekers Registratie

Welkom bij de Kramer Group

Vul uw gegevens in om u te registreren wanneer u Kramer Group gaat bezoeken.

Visbeen en Post-Kogeko fuseren tot Daily Logistics Group

Visbeen en Post-Kogeko gaan samen verder als Daily Logistics Group. Met deze fusie wordt DLG een top-20-speler in de Nederlandse logistieke dienstverlening. Dat melden beide bedrijven donderdag in een gezamenlijk persbericht. 

De nieuwe directie van Daily Logistics Group bestaat uit Joost Visbeen als CEO en Harald Lourens als CFO. Laatstgenoemde is nu nog financieel directeur bij Post-Kogeko. Ook treden Nicole Visbeen en Marcus Post toe tot het managementteam.

Aantrekkelijke werkgever

De huidige directeur-grootaandeelhouders van Post-Kogeko en Visbeen, respectievelijk Dirk Post en Adrie Visbeen, trekken zich terug uit de dagelijkse leiding. Ze hopen een aantrekkelijkere werkgever te worden, mede gezien de huidige schaarste van chauffeurs en ander logistiek personeel op de arbeidsmarkt.

‘Na twintig jaar succesvolle samenwerking in DailyFresh is de fusie van deze twee sterke familiebedrijven een logische stap om samen verder te groeien’, lichten beide bedrijven toe. ‘Er is een stevig fundament voor deze fusie die plaatsvindt op basis van gelijkwaardigheid. Dit betekent dat de familiewaarden en de toekomstbestendigheid gewaarborgd blijven.’

Merken

De activiteiten van Post-Kogeko en Visbeen vullen elkaar, naar eigen zeggen, goed aan. Het nieuw ontstane Daily Logistics Group blijft de merken Post-Kogeko en Visbeen voeren, evenals de naam DailyFresh Logistics. Met deze drie merken verzorgen ze nationale en internationale distributie, wegtransport van trailers en containers, multimodaal en shortsea-vervoer.

Tekst loopt door onder infographic

Joost Visbeen, nieuw aangestelde topman van Daily Logistics Group: ‘Dit is een belangrijke stap in de samenwerking van Visbeen en Post-Kogeko om continuïteit en groei te stimuleren en efficiëntie te vergroten. Door onze krachten te bundelen, bieden we onze klanten in de verschillende markten een breder aanbod, snellere informatie en betere service.’

Visbeen

Visbeen Transport Groep is opgericht in 1925 en is een gerenommeerde multimodale transporteur van hoofdzakelijk temperatuurgecontroleerde voedingsmiddelen. Met een bevroren groupageservice en full-load services zijn ze actief in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Scandinavië. De vloot bestaat uit 100 trekkers en 475 trailers en containers. Het bedrijf heeft 70 kantoormedewerkers en 125 chauffeurs en is gevestigd in Nieuwe Tonge, op Goeree-Overflakkee.

Post-Kogeko

Post-Kogeko is opgericht in 1979 en is een allround logistieke dienstverlener met veertig jaar ervaring in geconditioneerde voedsellogistiek. Verantwoordelijk voor distributie, trailertransport, diepvriesgoederenlogistiek en containervervoer hebben ze twee kantoren en een crossdockfaciliteit in Nederland. De vloot bestaat uit 170 trekkers en 250 trailers. Het bedrijf heeft 60 kantoormedewerkers en 250 chauffeurs en is gevestigd in Maasdijk, in de gemeente Westland.

Daily Fresh Logistics

Visbeen en Post-Kogeko werkten als partners al samen in DailyFresh Logistics, dat in 1998 werd opgericht voor de groupage van groente- en fruittransporten naar het Verenigd Koninkrijk. DailyFresh beschikt over cross-dockingfaciliteiten in Hoek van Holland en levert dagelijks producten aan een groot aantal klanten in het VK en Ierland. Het bedrijf heeft 35 medewerkers.

Via: Nieuwsblad Transport